Voorschool

VOORSCHOOL DE LINDERAKKERS IS EEN ONDERDEEL VAN STICHTING PEUTERWERK
Stichting Peuterwerk biedt peuteropvang en voorscholen voor peuters van 2/2,5 – 4 jaar. Stichting Peuterwerk heeft ruim 90 locaties in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. De locaties bevinden zich middenin een wijk of dorp: dichtbij huis en de omgeving waarin de peuter dagelijks opgroeit.
Voorschool De Linderakkers is gevestigd in de school, de voorschool heeft een ruim lokaal tot de beschikking. Voorschool De Linderakkers staat voor:
• kleinschaligheid
• het stimuleren van zelfstandigheid
• het samen leren en ontdekken

De groep
De groep bestaat uit maximaal 16 peuters in de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar en wordt begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers.
Een dag op de voorschool
Kinderen beginnen met vrij spelen. Vervolgens gaan ze in de kring waar ieder elkaar goede middag of morgen wenst. Alle namen worden gelezen. Er wordt een boekje gelezen, een liedje gezongen of ze doen een spelletje passend bij het thema. Daarna hebben ze meestal een knutselactiviteit. Na het knutselen wordt alles opgeruimd en gaan ze aan tafel om fruit te eten en te drinken. Zijn ze klaar met eten en drinken dan poetsen ze de tafel en zingen ze liedjes die de kinderen zelf uit mogen kiezen.
Bij mooi weer gaan de kinderen naar buiten: spelen met de fietsjes, scheppen en emmertjes. Bij slecht weer gaan ze naar het speellokaal. De dag wordt in de kring afgesloten.

Uk en Puk
Op de voorschool wordt gewerkt met het VVE-programma Uk en Puk. We werken met verschillende thema's. Deze thema's proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de thema's van groep 1 van basisschool.

Samenwerking met de school
De peuters spelen regelmatig met de kleuters van groep 1/2 in het speellokaal of op het speelplein. Bepaalde activiteiten doen we gezamenlijk zoals het kerstdiner of samen met groep 1 t/m 4 een lied zingen voor ouders.
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De Voorschool is op:
Dinsdagmorgen van 8.30 tot 11.45 uur.
Donderdagmorgen van 8.15 tot 11.45 uur.
Vrijdagmorgen van 8.30 tot 11.45 uur.

Privacyreglement

T: 0591 - 51 35 92
M: 06 - 33 87 30 70

Please publish modules in offcanvas position.