Gezonde school

Onze school is een Gezonde School die frequent aandacht besteedt aan gezondheid. Dit doen we aan de hand van de vier Gezonde School-pijlers.

Onze school besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid zo effectief en efficiënt mogelijk. De Gezonde School-aanpak helpt ons planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen.
De Gezonde School-pijlers

Gezondheidseducatie:

• In de lessen is structureel aandacht voor gezondheid.
  • Fysieke en sociale omgeving: gezond gedrag stimuleren door o.a. het stimuleren van fietsend of lopend naar school gaan.
  • Signaleren: gezondheidsproblemen worden gesignaleerd.
  • Beleid: alle maatregelen voor de gezondheid van leerlingen en leraren zijn vastgelegd in het schoolbeleid.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Ga naar de Gezonde School